World Of White Trash - El mundo de la basura blanca

World Of White Trash - El mundo de la basura blanca

2/10/2012

Fouad Belkacem (29, foto ), de woordvoerder van de extremistische organisatie Sharia4Belgium, is veroordeeld tot een effectieve celstraf. De rechter besliste echter om hem niet onmiddellijk aan te houden.
Belkacem werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 550 euro voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims.
De rechter volgt daarmee het parket dat vorige maand om deze maximumstraf vroeg. Het parket vroeg ook de onmiddellijke aanhouding van Belkacem, maar de rechter ging daar niet op in.
Lees ook: "Belkacem misbruikt recht op vrije meningsuiting om haat te zaaien"

Choudary

Zijn medebeklaagde, Anjem Choudary (foto links), de Britse haatprediker en leider van een extremistische moslimclub die in Engeland op basis van de antiterreurwet is verboden, werd veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf.
In tegenstelling tot Belkacem, wordt Choudary wél onmiddellijk aangehouden. De rechter acht de kans immers bestaande dat Choudary, die niet opdaagde in de rechtbank, het land zal uitvluchten. Het risico dat Belkacem het land uit zou vluchten achtte de rechter minder groot.

Opgepakt op Sint-Jansplein

Belkacem liet tijdens de behandeling van de zaak verstek gaan, maar wilde wel aanwezig zijn bij de uitspraak. Hij werd vrijdagmorgen echter opgepakt aan het Sint-Jansplein bij een politiecontrole, maar mocht uiteindelijk wel naar het justitiepaleis gaan voor de uitspraak.

Haatdragende filmpjes

De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims.
Hij werd daarnaast ook schuldig bevonden aan het belagen van de nabestaanden van Marie-Rose Morel door de brutale verwensingen aan haar adres na haar overlijden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Check my shop www.henribanks.com


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

henribanks. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Create your own banner at mybannermaker.com!