World Of White Trash - El mundo de la basura blanca: Rel over "Mohamed" die in Dendermonde wordt vertrappeld

World Of White Trash - El mundo de la basura blanca

5/10/2008

Rel over "Mohamed" die in Dendermonde wordt vertrappeld










Een Turkse krant maakt zich druk over een beeld in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Dendermonde.

"Maak een eind aan deze zwijnerij," kopte de krant Yeniçag vrijdag. Het onderstel van de preekstoel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk zou de profeet Mohamed (foto) afbeelden, vertrappeld door twee engelen.

Het gaat om een 17de-eeuwse preekstoel gedragen door twee vrouwelijke engelen die man vertrappelen met een boek in zijn hand.

Straffe journalistiek?

Straffe journalistiek van die Turkse krant? De foto en de vermelding dat het beeld "de triomf van het Christendom over de islam" uitbeeldt, komt van de site "The Brussels Journal, the voice of conservatism in Europe". De site wordt gerund door Paul Beliën, echtgenoot van Vlaams-Belangpolitica Alexandra Colen. De tekst met foto werden op de site gepost door Matthias Storme, Leuvense hoogleraar en lid van N-VA.

Belediging?

De Turkse krant neemt de zaak serieus en spreekt van een belediging. Herinner u de Deense cartoons en de heisa die ze in de islamitische wereld hebben teweeg gebracht.

Maar misschien trappen de Turken in een opgezette val. Want de vertrappelde man in het beeld zou helemaal Mohamed niet zijn. Conservator Aimé Stroobants van de Onze-Lieve-Vrouwkerk: "De preekstoel staat inderdaad symbool voor het geloof. De engelen vertrappelen een oosters uitziende man die het ongeloof moet symboliseren. Het gaat niet om Mohamed. Het zou even goed om een Jood kunen gaan. Uit de klederdracht en het hoofddeksel van de man, blijkt het veeleer om een Perzische figuur te gaan."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Check my shop www.henribanks.com


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

henribanks. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Create your own banner at mybannermaker.com!